Estiu 2014

Ja tenim l’hort en plena producció d’alberginia, pebrots,cogombres, carbassons i tomàquets. Actualment tenim la màxima producció a Sant Vicenç, una parcel·la a Sant Boi plena de carbasses i la parcel·la de Cal Pastera en descans però ja a punt per als cultius d’hivern.

Aquests són alguns dels nostres tomàquets!

tomàquet Negre

SAMSUNG

 SAMSUNG

 

 I les nostres carbasses:

carbassa_2

carbassa_1 camp de carbasses

Primavera 2014

Hem iniciat la primavera treballant a Sant Vicenç dels Horts, arreglant l’hivernacle per tenir-ho a punt per poder fer el planter dels cultius de primavera i de l’estiu.

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Així és com està quedant:

ImatgeImatgeImatgeImatge

Imatge

Abril-Maig

Ja hem fet les primeres collites a Sant Vicenç dels Horts: bledes, carbassons, remolatxes i col-i-raves!

primera collita carbassons

primera collita de bledes

remolatxa

A continuació us mostrem unes imatges de l’hort, ja tenim plantats tomàquets, cogombres, pebrots, albergínies, síndries…

SAMSUNG

cultius estiu 2014

sembres estiu 2014

carbassons_2carbassons

col-i-raves 2014

bledes

I ja tenim arreglat l’hivernacle:

hivernacle

EcoTrace

Us presentem als usuaris de Trace:

6_Usuaris 1_Usuaris 2_Usuaris 3_Usuaris 4_Usuaris 5_Usuaris

 

Hivern

Durant aquests mesos els cultius segueixen creixent. Anem controlant les herbes, fent seguiment de plagues, regant i anem preparant totes les feines per la primavera. S’ha iniciat la temporada de carxofes i seguim esperant als pèsols i les faves.

bròquil

Coliflor

Faves

Pèsols

Tardor 2013

Tomàquet Montserrat

Octubre: Ha finalitzat la temporada de tomàquet, queden les canyes i les quatre plantes que enganyades per aquesta calor encara volen créixer, però ja no donaran més fruits.

Ara esperem als cultius de tardor: les cols, col i flors, col lombarda, remolatxa, bròquil, bròcoli, bledes i tota una amalgama d’enciams. Més entrat l’hivern tindrem carxofes i calçots. Aquest es fan més d’esperar, porten al camp des d’agost i no els podrem tastar fins a finals de febrer, principis de març!

Bledesdecolors_otubre

enciam maravella

carxofera

Els cultius de tardor tot i que creixen més lents també donen color al camp. Durant aquesta estació segueixen les feines, però les males herbes, com els cultius, també triguen més en sortir i ens donen un petit descans. Seguim plantant per tenir producció durant tota la temporada, controlant les plagues i realitzant les feiens específiques de cada cultiu.

vista general_1

Ja hem començat a collir els enciams, les bledes, les primeres cols,  els porros i els col-i-raves.

col-i-rave

cols

Bledes de colors i enciams maravelles

Hi ha d’altres que encara segueixen desenvolupant-se, com ara les cols lombardes, les coliflors, les remolatxes, els bròquils, els brocòlis, els calçots i les carxofes.

Coliflor

Remolatxa

Bròcoli

Col Lombarda

Calçots_2

Per obtenir els calçots la feina bàsica és anar-los calçant durant el seu creixement.

Calçots_2

Setembre

Els cultius de primavera – estiu ja estan minvant les seves produccions, i donem pas a la plantació dels cultius de temporada tardor – hivern.

Col lombarda, col milà, col arrisssada, col-i-flor, diferents varietats d’enciams i bledes de colors!!!

DSC_0690

DSC_0685

enciam batavia

DSC_0689

i despres de plantar-les…..toca hidratar-les!!

DSC_0652

Agost

En poc cambiarem de temporada, i per això toca preparar bé el terreny…..

DSC_0524

i així poder fer la plantada de carxoferes!!!

DSC_0527

DSC_0528

juliol

I per fi, després de 4 mesos les patateres donen els seus fruits!!! Ara toca desenterrar-les i hem fet la recollida amb l’ajuda de bons amics!

collint_patata_1

collint_patata_2

collint_patata_3

Les tomaqueres estan al seu màxim rendiment:

P1130566

i de les diferents varietats plantades de tomaquet, la excel·lècia de l’hort, és el tomaquet de Montserrat ple, tan gros com la ma!!

SAMSUNG

i seguim collint, les alberginies negres tendres i ben bones!!

P1130557

Juny

El mes de Juny és un mes amb molta feina al camp, les sembres i el desherbat són claus durant aquestes setmanes. S’han d’acabar de plantar tots els cultius d’estiu per poder allargar la collita i la feina de desherbat es constant, amb la temperatura i els regs creixen molt ràpid.

A més d’aquestes feines generals, cada cultiu requereix d’un manteniment, i un dels cultius més exigent és el tomàquet. Un cop trasplantat s’ha de tutorar i desfillolar. Setmanalment s’ha d’anar lligant la planta al tutor per mantenir-la recta i s’han de treure els brots laterals. També hem tutorat les pebroteres i les albergínies.

A les següents imatges podreu observar l’evolució del camp durant aquest mes. Ja tenim els primers tomàquets, carbassons i albergínies.

 

 

reg pebrots

primera flor d'albergínia

flor de carbassó

tomaqueres St Piere tutorades

primers tomàquets madurs

Maig

Seguim treballant sembrant el nou planter:  pebrots, albergínies, tomàquets St. Pedro i Montserrat i més enciams.

Pebrots1

albergínies

Primavera 2013

Ja tenim en marxa l’hort! Les primeres sembres ja han crescut  i comencem a plantar  els cutius de primavera. La patatera, les bledes, els espinacs i les cebes estan en ple creixement i ja donen color al camp! Ja tenim … Continua llegint