Carbassa, ceba, alls, vedella (carn tova): entrecot a trossos, peixet o llata, soja, sal i sucre moreno
Es tallen dues dents d’alls a làmines i s’afegeixen a una paella amb oli d’oliva. Es tallen a trossets la carbassa i la ceba a un mida similar i quan els alls estiguin dorats s’afegeixen. Es va remenant i es deixen a foc lent uns vint minuts. Uns minuts abans d’acabar el sofregit s’afegeix una cullerada sopera rasa de sucre moreno. Per evitar que s’enganxi es pot anar afegint una miqueta d’aigua i anar remenant. Es reserva.
Es marca la carn al punt (al gust) i es marina amb soja. Es barreja amb la carbassa i la ceba i es salteja un parell de minuts.
Nosaltres també la bullim amb patata i un rajolí de vinagre per evitar l’olor i després fem un sofregit de ceba i all i hi afegim xoriço o pernil i un cop escorreguda ho incorporem tot en un bol.
Rentar, trocejar i posar a bullir amb aigua i una mica de sal les bledes.
A part bullir arròs durant 10 minuts i escorre’l.
Escalfar en una paella amb un raig d’oli d’oliva i daurar uns quants pinyons. Afegir-li l’arròs bullit i una miqueta de mantega i remenar. A continuació afegir les bledes donar unes quantes voltes més i ja es pot emplatar.
– 2 remolatxes
– mitja ceba, trossejada.
– 200g de cigrons
– una cullerada de tahina (pasta de sèsam)
– oli d’oliva
– suc de llimona
– sal
Netejar bé les remolatxes, tallar-les en quatre trossos i posar-la a bullir durant uns 20 minuts (fins que estigui tendra) i un cop bullida deixar-la refredar.
Sofregir la ceba.
col·locar a la picadora la ceba sofregida, la remolatxa i els cigrons. Picar-los; afegir una cullerada de tahina, suc de llimona i un raig d’oli i sal. Tornar a picar.
ja estarà llest l’humus de remolatxa, acompnyeu-lo amb torradetes o pa de pita.
VEDELLA AMB CARBASSA (recepte del Xiringo)
Carbassa, ceba, alls, vedella (carn tova): entrecot a trossos, peixet o llata, soja, sal i sucre moreno
Es tallen dues dents d’alls a làmines i s’afegeixen a una paella amb oli d’oliva. Es tallen a trossets la carbassa i la ceba a un mida similar i quan els alls estiguin dorats s’afegeixen. Es va remenant i es deixen a foc lent uns vint minuts. Uns minuts abans d’acabar el sofregit s’afegeix una cullerada sopera rasa de sucre moreno. Per evitar que s’enganxi es pot anar afegint una miqueta d’aigua i anar remenant. Es reserva.
Es marca la carn al punt (al gust) i es marina amb soja. Es barreja amb la carbassa i la ceba i es salteja un parell de minuts.
Que feu amb la col? Jo la cullu i faig un sofregit amb all i ceba. Finalmente afeigeixo “pimentón” i queda bastant bo. Com la feu servir vosaltres?
Nosaltres també la bullim amb patata i un rajolí de vinagre per evitar l’olor i després fem un sofregit de ceba i all i hi afegim xoriço o pernil i un cop escorreguda ho incorporem tot en un bol.
BLEDES AMB ARROÇ I PINYONS
Rentar, trocejar i posar a bullir amb aigua i una mica de sal les bledes.
A part bullir arròs durant 10 minuts i escorre’l.
Escalfar en una paella amb un raig d’oli d’oliva i daurar uns quants pinyons. Afegir-li l’arròs bullit i una miqueta de mantega i remenar. A continuació afegir les bledes donar unes quantes voltes més i ja es pot emplatar.
BON PROFIT!
HUMMUS DE REMOLATXA
– 2 remolatxes
– mitja ceba, trossejada.
– 200g de cigrons
– una cullerada de tahina (pasta de sèsam)
– oli d’oliva
– suc de llimona
– sal
Netejar bé les remolatxes, tallar-les en quatre trossos i posar-la a bullir durant uns 20 minuts (fins que estigui tendra) i un cop bullida deixar-la refredar.
Sofregir la ceba.
col·locar a la picadora la ceba sofregida, la remolatxa i els cigrons. Picar-los; afegir una cullerada de tahina, suc de llimona i un raig d’oli i sal. Tornar a picar.
ja estarà llest l’humus de remolatxa, acompnyeu-lo amb torradetes o pa de pita.
que vagi de gust!
Interessant aquesta recepta Mongeta. Potser ens animen i la fem.