6 thoughts on “Receptes

  1. VEDELLA AMB CARBASSA (recepte del Xiringo)

    Carbassa, ceba, alls, vedella (carn tova): entrecot a trossos, peixet o llata, soja, sal i sucre moreno

    Es tallen dues dents d’alls a làmines i s’afegeixen a una paella amb oli d’oliva. Es tallen a trossets la carbassa i la ceba a un mida similar i quan els alls estiguin dorats s’afegeixen. Es va remenant i es deixen a foc lent uns vint minuts. Uns minuts abans d’acabar el sofregit s’afegeix una cullerada sopera rasa de sucre moreno. Per evitar que s’enganxi es pot anar afegint una miqueta d’aigua i anar remenant. Es reserva.

    Es marca la carn al punt (al gust) i es marina amb soja. Es barreja amb la carbassa i la ceba i es salteja un parell de minuts.

  2. Que feu amb la col? Jo la cullu i faig un sofregit amb all i ceba. Finalmente afeigeixo “pimentón” i queda bastant bo. Com la feu servir vosaltres?

    • Nosaltres també la bullim amb patata i un rajolí de vinagre per evitar l’olor i després fem un sofregit de ceba i all i hi afegim xoriço o pernil i un cop escorreguda ho incorporem tot en un bol.

  3. BLEDES AMB ARROÇ I PINYONS

    Rentar, trocejar i posar a bullir amb aigua i una mica de sal les bledes.
    A part bullir arròs durant 10 minuts i escorre’l.
    Escalfar en una paella amb un raig d’oli d’oliva i daurar uns quants pinyons. Afegir-li l’arròs bullit i una miqueta de mantega i remenar. A continuació afegir les bledes donar unes quantes voltes més i ja es pot emplatar.

    BON PROFIT!

  4. HUMMUS DE REMOLATXA

    – 2 remolatxes
    – mitja ceba, trossejada.
    – 200g de cigrons
    – una cullerada de tahina (pasta de sèsam)
    – oli d’oliva
    – suc de llimona
    – sal

    Netejar bé les remolatxes, tallar-les en quatre trossos i posar-la a bullir durant uns 20 minuts (fins que estigui tendra) i un cop bullida deixar-la refredar.

    Sofregir la ceba.

    col·locar a la picadora la ceba sofregida, la remolatxa i els cigrons. Picar-los; afegir una cullerada de tahina, suc de llimona i un raig d’oli i sal. Tornar a picar.

    ja estarà llest l’humus de remolatxa, acompnyeu-lo amb torradetes o pa de pita.

    que vagi de gust!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s